Nu temperaturen beginnen te stijgen en de zon begint te schijnen is er niks lekkerder dan een frisse ijskoffie om de lente mee te vieren. Onze Santuario kun je extra bijzonder maken met dit recept. Santuario is verbouwd in de Cauca regio van Colombia. Deze single estate Arabica koffie behoort tot de Red Bourbon Caturra variëteit. De Santuario kenmerkt zich door een krachtige en kruidige smaak. Deze koffie valt vaak in de smaak bij liefhebbers van stevigere espresso’s. Het is de perfecte basis voor een klassieke ijskoffie. In dit recept komt de Santuario goed tot zijn recht. Met sinaasappel als opfrisser en kaneel voor een kruidig randje is deze ijskoffie perfect voor een stralende lentedag! Nieuwsgierig geworden naar het recept voor deze frisse ijskoffie met sinaasappel en kaneel? lees dan gauw verder! Met dank aan degenietendefoodie.nl!

Wat heb je nodig voor deze frisse ijskoffie?

  • 100 ml Alpro amandelmelk ongeroosterd
  • 70 ml Colombiaans Santuario
  • 4 ijsblokjes
  • 1/2 sinaasappel
  • 2 tl kaneel
  • een blender

Hoe maak je deze frisse ijskoffie?

STAP 1: Doe de amandelmelk, de Santuario, de ijsblokjes en de kaneel in de kom van de blender. Geroosterde amandelmelk proef je net iets scherper terug in de ijskoffie. Als je een wat zachtere smaak wilt, gebruik dan gewone amandelmelk.

STAP 2: Rasp de halve sinaasappel en voeg de rasp toe aan de ijskoffie.

STAP 3: Meng alles en serveer direct. Maak af met eventueel een beetje kaneel op de koffie!

TIP 1: Heb je een allergie? De amandelmelk kun je prima vervangen voor sojamelk, havermelk of koemelk! Ben je een echte zoetekauw? Voeg een theelepel suiker toe of een bolletje roomijs!

TIP 2: Zit de vijf in de klok? Je maakt van deze ijskoffie gemakkelijk een koffie cocktail door 50 ml rum toe te voegen of de amandelmelk te vervangen voor 50 ml Baileys!

Geniet ervan!