Private label cold brew koffie? Ga voor private label cold drip koffie!

Naast het aanbieden van ons eigen assortiment single origin specialty cold drip koffies bieden wij de mogelijkheid om private label cold drip koffie te ontwikkelen. We begrijpen dat het in bepaalde situaties niet mogelijk is om producten van verschillende merken aan te bieden omdat dit niet in lijn is met de bedrijfsstrategie. Daarom bieden we de mogelijkheid om een ​​volledig private label door ons te laten ontwikkelen waarin we de cold drip koffie precies kunnen aanpassen aan de wensen van uw klanten. Of je nu een grote koffieketen, een koffiebranderij of een enthousiaste wederverkoper bent; Als je overweegt om een ​​private label cold brew koffie te starten, overweeg dan om in plaats daarvan voor private label cold drip koffie te gaan. Cold drip biedt u een smaak en complexiteit die ongeëvenaard is door iedere cold brew koffie.

 

Over Batavia Cold Drip Coffee

Wij pionieren al sinds 2014 in de koude koffiescène en produceren vanaf het allereerste begin cold drip coffee. Toen we de eerste bestelling van Dutch Coffee makers (cold drip torens) binnen kregen, begonnen we uitgebreide testen met zowel cold brew koffie als cold drip koffie. We ontdekten al snel dat cold drip koffie de enige methode is als je mikt op een rijke smaak die de gebruikte koffie eer aan doet. Sindsdien hebben we alle machines ontwikkeld en gebouwd om op commerciële schaal cold drip koffie te zetten. Met deze apparatuur hebben controle over alle variabelen die een impact hebben op de smaak. In onze 800 m2 grote productiefaciliteit brouwen, vullen, pasteuriseren en labelen we al onze koffies om ervoor te zorgen dat we in staat zijn om de beste zwarte ijskoffie te produceren die wereldwijd verkrijgbaar is.

Private label cold brew koffie vs. private label cold drip koffie

Wij zijn een van de weinige bedrijven ter wereld die de mogelijkheid hebben om cold drip koffie op een commerciële schaal te produceren. Het proces van het zetten van cold drip koffie is totaal anders dan dat van een cold brew ondanks het feit dat beide methoden koud water gebruiken. Bij een cold brew koffie maal je de koffie en gooit deze in een vat met water. Hierna filter je gemakkelijk de koffiegrond uit het water en is de cold brew klaar. Deze methode is enorm simple maar laat helaas veel smaak achter in de gebruikte koffiegrond. Hierdoor mist cold brew complexiteit en diepgang en mist de koffie de van cold drip koffie karakteristieke mooie nasmaak. Bij cold drip koffie heeft zelfs de laatste druppel water die door de koffie gaat nog maximale capaciteit om smaken te extraheren. De smaken die tijdens het begin van de zet, het midden van de zet en het einde worden ontrokken zijn allemaal totaal verschillend. Pas als de zet volledig is afgerond en het resultaat is doorgeroerd, krijg je een rijke, complexe en volledig ontwikkelde zwarte ijskoffie die nooit kan worden bereikt met de cold brew methode.

Naast het voordeel van een betere extractiemethode, kunnen we veel meer variabelen aanpassen die een grote invloed hebben op de smaak dan wanneer je volgens de cold brew methode zou produceren. Met onze volledig computergestuurde opstelling kunnen we onder andere het mineraalgehalte van het water, de druppelsnelheid en de watertemperatuur aanpassen tijdens verschillende stadia van het brouwen. Het resultaat is een rijke, ‘clean’ en consistent product met een lange houdbaarheid.

We zijn van mening dat als je een professional bent en je streeft naar de beste koude koffie die er is, je altijd moet gaan voor cold drip in plaats van cold brew. het is gemakkelijker om een ​​private label cold brew-producent te vinden, maar als je het beste wilt, ga dan voor cold drip coffee.

 

Batavia Cold Drip Coffee Drink

Is private label cold drip koffie duurder dan private label cold brew koffie?

Dit is een vraag die we vaak krijgen en het antwoord is nee. Omdat de extractie in een cold drip koffie efficiënter is dan bij een cold brew-koffie en omdat we veel aspecten van de productie hebben geautomatiseerd, kunnen we onze koffie tegen een vergelijkbare prijs aanbieden als producenten die cold brew aanbieden. Daarnaast hebben we 6 jaar ervaring met het produceren van cold drip koffie. Dit is dus geen eenvoudig bijproject voor ons omdat we toevallig enkele brouwketels hebben staan ​​in onze frisdrankfabriek.

Ik weet amper waar ik Nederland kan vinden op de wereldkaart, kan ik toch bij jullie bestellen?

Ja dat kan. Ons bedrijf bestaat sinds 2014 en vanaf het begin hebben we ons veel gericht op partnerschappen wereldwijd. We kunnen overal in Europa leveren, hebben ervaring met verzending naar Arabische landen als Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Omdat Rotterdam één ​​van de grootste havens ter wereld heeft, kunnen we overal binnen redelijke levertijden verzenden.

Welke opties voor private label cold drip koffie bieden jullie aan?

We bieden verschillende mogelijkheden om uw eigen product snel in het schap te krijgen. Voor kleinere hoeveelheden bieden wij de mogelijkheid om uw merk als joint label op ons label te vermelden. Bij grotere hoeveelheden bieden wij de mogelijkheid voor een volledige private label koffie. De manier waarop het partnerschap is opgezet, verschilt, voornamelijk op basis van de locatie van onze partner. Natuurlijk begrijpen we dat een koffiebrander de voorkeur heeft voor het gebruik van een koffie die zij zelf hebben gebrand. Deze mogelijkheid bieden we graag aan. Uiteraard is het ook mogelijk om het volledige ontwikkelingsproces uit handen te nemen.

Nieuw! Cold Drip Lattes

Naast zwarte Cold Drip koffie bieden we nu ook de optie om plantaardige Cold Drip Lattes te produceren. Denk hierbij aan Cold Drip Havermelk, Cold Drip Amandelmelk, Cold Drip Cocosmelk en nog veel meer. Ook kunnen we zwarte koffie met natuurlijke smaken maken, zoals Sinaasappel, Kaneel en Gember. Informeer naar de mogelijkheden!

Hoeveel kost het om mijn eigen recept te laten ontwikkelen?

We houden van koffie en van experimenteren, en vinden het dus leuk om nieuwe koffiesoorten te proberen. Daarom testen we jullie koffies bij interesse in een samenwerking graag om ze vervolgens als cold drip-koffie terug te sturen. Dit geeft je de perfecte gelegenheid om het verschil tussen cold brew koffie en cold drip koffie te kunnen proeven.

Wat zijn uw minimale bestelhoeveelheden en prijs per fles cold drip coffee?

Als je bij deze vraag bent aangekomen denk ik dat het handig is om even contact met ons op te nemen en verder te praten, zodat we meer informatie op maat kunnen geven. We zijn bereikbaar via sales@bataviacoffee.com of via 0031 – 6 20 19 86 46. We beantwoorden graag alle vragen!