Cold brew koffie kopen, DIY cold brew koffie, DIY cold drip koffie of cold drip coffee kopen?

Iedereen die liefhebber is van cold brew koffie zal een fantastische tijd hebben in Amerikaanse supermarkten. In veel staten vind je in de supermarkten een heel schap met volop keuze tussen verschillende ready to drink cold brew koffies en cold brew concentraten. De koude koffietrend krijgt nu in Nederland ook voet aan de grond maar het is vaak nog zoeken naar supermarkten die cold brew koffie op voorraad hebben staan. Daarom kan het makkelijker zijn om het gewoon zelf te maken.

Cold brew koffie kopen

Helaas hebben wereldwijd vrijwel alle producenten ervoor gekozen om cold brew te produceren in plaats van cold drip coffee. Het gemak van het opschalen weegt hierbij zwaarder dan de betere smaak van cold drip. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je flessen cold brew koffie links moet laten liggen. Als je in de supermarkt cold brew koffie tegenkomt is het een mooie gelegenheid om op laagdrempelige manier kennis te maken met het drinken van koud gezette zwarte ijskoffie. Ondanks dat de cold brews die wij in de afgelopen jaren hebben geproefd zeer sterk wisselen in kwaliteit en smaak mag je er van uit gaan dat een gebottelde cold brew beter zal smaken dan de eerste poging die je thuis waagt als je het zelf gaat zetten. Verder hebben flessen cold brew koffie net zoals onze flessen cold drip koffie een hoog cafeïnegehalte dus als je op zoek bent naar een oppeppertje tijdens de dag loont het zich zeker om een flesje te kopen!

DIY cold brew koffie

Alhoewel het natuurlijk enorm makkelijk is om flesje cold brew koffie te kopen raden we mensen ook zeker aan om thuis zelf cold brew koffie te zetten omdat het zo enorm makkelijk is. Alles wat je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan is een koffiemolen, koffie, water, een koffiefilter en een afsluitbare pot. En wellicht een wekkertje natuurlijk maar aangezien de meeste mensen de tijd niet meer aflezen aan de hand van de zon zou dat helemaal goed moeten komen. Als je op zoek bent naar een kant en klaar recept voor cold brew koffie kun je even hier kijken.

Batavia Cold Drip Coffee Glas DIY
Batavia Cold Drip Coffee Tower 2

Go for cold drip coffee

Als je al bekend bent met cold brew koffie maar niet tevreden was over de smaak die je uit je koffie haalde moet je zeker een keer cold drip coffee proberen. Bij een cold drip coffee wordt veel meer smaak en complexiteit aan de koffie onttrokken. Het enige nadeel van cold drip coffee is dat het een stuk moeilijker is om zelf te maken. Over de jaren hebben we wel gezien dat het niet helemaal onmogelijk is.


Do it yourself cold drip coffee

Vooral na beurzen en evenementen ontvingen we vaak van mensen die onze koffie hadden gekocht de vraag of ze thuis ook cold drip koffie zouden kunnen zetten. Omdat een echt cold drip coffee maker (Dutch coffee maker) voor consumenten toch wel aan de prijs is hebben we aardig wat creatieve ideeën voorbij zien komen. We hebben foto’s binnengekregen van mensen die en opstelling hadden gemaakt van verschillende plastic flessen die op elkaar konden worden gestapeld en zelfs van mensen die op hun werk cold drip koffie zetten met laboratorium onderdelen. De makkelijkste manier om thuis in Nederland cold drip te zetten is nog een stukje makkelijker dan de bovenstaande opties. In Nederland hebben we gelukkig een goede waterkwaliteit waardoor ook ongefilterd water vaak nog goed bruikbaar is om koffie mee te zetten. Als je thuis dus een keer wilt experimenteren met cold drip coffee kun je simpelweg een koffiefilter op een koffiepotje zetten en deze onder een druppelende kraan zetten. Uiteraard geeft dit niet hetzelfde resultaat als onze professioneel gebrouwen cold drip koffie die je op fles kunt kopen maar hij zal zeker beter smaken dan wanneer je dezelfde koffie als cold brew zou zetten.

 

Cold drip koffie kopen

De laatste 6 jaar hebben we al onze tijd besteed aan het perfectioneren van op commerciële schaal geproduceerde cold drip coffee. Met onze zelf ontwikkelde cold drip apparatuur kunnen we controleren voor alle factoren die een impact hebben op de smaak van de koffie. We hebben controle over de mineraalsamenstelling van het water, de temperatuur van het water tijdens verschillende stappen van het zetproces, verschillende doorloopsnelheden etc. Hierdoor halen we het beste water er uit de gebruikte single origin specialty koffies te halen is. Ben je benieuwd naar de koffies die wij maken en wil je onze cold drip koffie en keer kopen dan vind je onze flessen hier!