Cold brew Koffie – De veelgestelde vragen

In dit artikel proberen we antwoord te geven op de veelgestelde vragen over cold brew coffee. Sommige vragen zullen al in meer diepte beantwoord zijn in andere artikelen. Mocht je op zoek zijn naar meer informatie over specifieke onderwerpen bekijk deze dan ook nog even!

Lees Meer
Batavia Cold Drip Coffee TapBanner

Nitro cold brew vs. cold brew coffee – Wat zijn de verschillen?

De laatste trend op het gebied van cold brew koffie is nitro cold brew. Alhoewel wij ons voornamelijk richten op de productie van cold drip coffee hebben we in de afgelopen jaren veel vragen binnen gekregen over Nitro cold brew vs. Cold brew coffee. We hebben zelf de afgelopen jaar veel geexpireimenteerd met nitro cold drip coffee dus bentwoorden graag de veel gestelde vragen over dit onderwerp.

Lees Meer

Cold brew koffie – Wat is het en waarom zou je het thuis moeten proberen?

Zoals je kon lezen in het allesomvattende zwarte ijskoffie overzicht zijn er verschillende methodes waarmee je een zwarte ijskoffie kunt bereiden. Hopelijk heeft dit een hoop onbeantwoorde vragen beantwoord over de verschillen tussen cold drip koffie, cold brew koffie, en iced koffie. In dit artikel gaan we dieper in op cold brew koffie en waarom je dit thuis in ieder geval één keer zou moeten proberen. Omdat iedere zetmethode zijn eigen voor en nadelen heeft hopen we jullie de keuze te laten maken die het beste aansluit bij jouw wensen!

Lees Meer
Batavia Cold Drip Coffee Origin
Batavia Cold Drip Coffee CocktailsFoto

Cold brew koffie cocktails – probeer wat anders dan de standaard espresso martini!

Sinds de doorbraak van epsresso marinin als koffiecocktail is koffie een graag gebruikt ingrediënt voor cocktails geworden. De espresso martini was naar verluid uitgevonden in de late jaren 80 door bartender Bart Bredsell toen hem door een klant werd gevraagd een cocktail te maken die “would wake her up and fuck her up”. De espresso martini bestaat uit wodka, koffielikeur, suiker en een espresso shot. De ingrediënten worden geshaket zodat de cocktail een schuimkraag krijgt. Vaak wordt de cocktail geserveerd met een paar koffiebonen op het schuim. Door cold brew koffie of cold drip coffee te gebruiken kan deze cocktail nu ook gemakkelijk thuis gemaakt worden zonder espressomachine. Maar belangrijker nog; het gebruik van een koud gezette koffie opent deuren naar een volledig nieuw spectrum aan koffiecocktail mogelijkheden.

Lees Meer

Cold brew koffie kopen, DIY cold brew koffie, DIY cold drip koffie of cold drip coffee kopen?

Iedereen die liefhebber is van cold brew koffie zal een fantastische tijd hebben in Amerikaanse supermarkten. In veel staten vind je in de supermarkten een heel schap met volop keuze tussen verschillende ready to drink cold brew koffies en cold brew concentraten. De koude koffietrend krijgt nu in Nederland ook voet aan de grond maar het is vaak nog zoeken naar supermarkten die cold brew koffie op voorraad hebben staan. Daarom kan het makkelijker zijn om het gewoon zelf te maken.

Lees Meer
Batavia Cold Drip Coffee Banner

Cold Brew Koffie vs. Cold Drip Koffie vs. Flash Brew – Een volledig overzicht van zwarte ijskoffies.

In veel landen wordt het drinken van verschillende koude koffies snel populairder. Waar deze gewoonte in sommige landen al decennia bestaat is het in andere landen helemaal nieuw. Omdat het in veel landen nog relatief nieuw is bestaan er een hoop misverstanden over verschillende zetmethodes. Ondanks dat niemand zal beweren dat een espresso en een filterkoffie hetzelfde smaken omdat ze beiden zijn gezet met warm water worden koude koffies vaak in één adem genoemd. Terwijl er ook bij koude koffies grote verschillen zitten in de bereiding en smaak worden ze vaak gebundeld onder de generieke naam cold brew of ijskoffie. Hopelijk zal dit artikel meer duidelijkheid geven over de verschillende methodes met de juiste benaming! Er zijn vier verschillende methodes die als resultaat een zwarte ijskoffie geven.

Lees Meer