Martini is een van de lekkerste en beroemdste cocktails ter wereld. Een originele martini bestaat uit Gin en Vermouth. Maar vrij experimenteren is toegestaan. Er zijn honderden martini recepten. Maar wij hebben toch wel een hele bijzondere ontdekt. Een Coffee Martini met Butterschotch Schnapps! Een absolute aanrader als je niet alleen wilt genieten van je martini, maar tegelijkertijd een wake-up boost nodig hebt. We gebruiken de Yirgacheffe voor deze cocktail. De Yirgacheffe is een ongewassen koffie, waarbij een deel van het vruchtvlees om de boon blijft zitten tijdens het drogen. De koffie krijgt hierdoor een zeer uitgesproken fruitig karakter. Butterschotch oftewel boterbabbelaars zijn hele zoete snoepjes, gemaakt van boter en suiker. Aan Butterschotch Schnapps wordt nog rum en vanille toegevoegd. Een heerlijk zoet drankje dus, dat in combinatie met wodka en Batavia Dutch Coffee wordt omgetoverd tot de ultieme Coffee Martini. Nieuwsgierig geworden naar dit recept? Lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig voor deze koffie martini?

  • 50 ml Wodka. Wij gebruikte Beluga Wodka, maar Grey Goose is ook heerlijk!
  • 30 ml Yirgacheffe koffie
  • 15 ml Butterschotsch Schnapps
  • Eventueel: 15 ml koffie likeur
  • IJsblokjes

Hoe maak je deze koffie martini?

STAP 1: Zet je martini glas in de koelkast, zodat je de martini in een koud glas kunt serveren.

STAP 2: Doe de wodka, Yirgacheffe en Butterschotch Schnapps samen met de ijsblokjes in de cocktail shaker. Zorg dat je ijsklontjes net uit de vriezer komen, voor het lekkerste resultaat. Half gesmolten ijsklontjes zijn niet zo best voor je martini.

STAP 3: En flink shaken maar. En nog even door shaken.

STAP4: Schenk de martini, zonder de ijsblokjes in je koude martini glas. Houd de ijsklontjes tegen met een vergiet of de deksel van je shaker.

STAP 5: Versier je coffee martini met drie koffieboontjes

STAP 6: Als je toe bent aan wat variatie kun je 15 ml koffielikeur toevoegen aan de mix! Er bestaan verschillende smaken koffielikeur, dus je kunt flink experimenteren voor de perfecte combinatie.

Geniet ervan!