Iedere dinsdag verschijnt een nieuwe Batavia blog, waarin we je meenemen in de wereld van Dutch Coffee. Vorige week kon je lezen dat we meer dan honderd specialty coffees hebben getest om tot een selectie van zes smaken te komen. In de blog van vandaag vertellen we hoe het Nederlandse publiek ons hielp om uiteindelijk een keuze te maken voor onze drie Batavia Dutch Coffee smaken. We lieten zeshonderd mensen op Hoogh Catherijne kennis maken met zwarte ijskoffie. 

Zwarte ijskoffie valt in de smaak

Na zelf uitvoerig te hebben getest en geproefd, werd het tijd om te kijken welke koffies het beste in de smaak zouden vallen bij het Nederlandse publiek. Via een startup platform in Utrecht kregen we de gelegenheid om een weekend lang een Pop-up store op Hoogh Catherijne in te richten. Dit was het eerste event waarbij we de zwarte ijskoffie in grote getalen konden sampelen aan het Nederlandse publiek. We zetten dan ook alles op alles om de koffie aan zo veel mogelijk mensen te laten proeven en te verkopen.

Dat ziet er leuk uit

Met dit doel voor ogen en een planning die alleen maar meer ‘to do’s’ opleverden, vergaten we in de nacht voor het weekend bijna te slapen. Om 23:00 uur besloten we namelijk nog even om een bar van pallethout te gaan bouwen ‘omdat dit er toch net iets leuker uit zou zien’.

Uiteindelijk vertrokken we zonder slaap met vrijwel onze hele kantoorraad richting Hoog Catherijne. Toen we na de eerste dag de vloer onder onze voeten voelden golven van slaperigheid konden we terugkijken op een succesvolle start. Veel Nederlanders bleken nieuwsgierig te zijn naar de Dutch Coffee Makers en vroegen zich af waarom een zwarte ijskoffie in Azië aan haar naam Dutch Coffee was gekomen.

Zeshonderd proevers

Ook de tweede dag beviel uitstekend en aan het einde van het weekend konden we de meerderheid van de kratten leeg mee terug nemen naar huis. Aan het eind van het weekend hadden we onze zwarte ijskoffie aan zo’n 600 mensen laten proeven. Door te kijken welke koffies zij vervolgens kochten voor thuis besloten we met welke 3 koffies we de markt op wilden. De Limu, de Santuario en de Yirgacheffe kwamen als beste uit de bus dus deze koffies namen we op in ons vaste assortiment.

ijskoffie op de kerstmarkt

Sinds de start van ons bedrijf kregen we van veel mensen te horen dat Nederland toch geen klimaat had voor onze zwarte ijskoffie. Daar waren we het niet mee eens. En stiekem vonden we het ook wel leuk om van veel mensen de reactie op onze koffie te horen. Daarom besloten we ons aan te melden van de kerstmarkt in Leiden. Als de koffie met temperaturen onder nul verkocht kregen dan moest het met de wintermaanden ook wel goed komen…

Wordt vervolgd…