Iedere dinsdag verschijnt de Batavia Blog, waarin we je meenemen in ons Dutch Coffee avontuur! Afgelopen weken kon je al lezen over hoe het allemaal begon en welke obstakels we moesten overwinnen om cold drip koffie op de Nederlandse markt te brengen. Lees vandaag over de weg die we hebben afgelegd om tot een selectie van Dutch Coffee smaken te komen! Er ging namelijk een wereld voor ons open toen we specialty coffees gingen testen. 

Specialty coffees

Nadat we in Breda een zak Sidamo koffiebonen van een Belgische specialty koffiebrander mee hadden gekregen ging voor ons de wereld van de topkoffies open. Alhoewel we altijd een groot liefhebber waren geweest van het proeven van verschillende nieuwe koffies, was dit onze eerste aanraking met licht gebrande en fruitige specialty koffie. De Sidamo was als Dutch Coffee zo zoet, fruitig en vol van smaak dat de koffie onmiskenbaar smaakte naar roosvicee.

Smaakpallet uitbreiden

Alhoewel wij op tafel stonden te dansen, merkten we binnen onze omgeving niet iedereen de fruitige smaken van koffie kon waarderen. Na ons verder verdiept te hebben in wat koffie te bieden had, besloten we dat het aanbieden van één soort koffie op fles te weinig recht aan het smaakpallet van koffies deed. We zetten in op een lijn van drie gebottelde dutch coffees.

Testen, experimenteren en discussiëren

De maanden die hierop volgenden bestonden uit het testen van iedere specialty coffee die we in handen konden krijgen. We testten meer dan honderd koffies als Dutch Coffee en experimenteerde met iedere koffie ook nog met verschillende zetprofielen. Uiteindelijk maakten we na lang proeven, testen en discussiëren een selectie van 6 koffies. Eén koffie uit Brazilië, een koffie koffie uit Colombia, een Indonesische koffie, en twee Ethiopische koffies. Uit deze koffies zouden we de drie koffies gaan selecteren die het beste aansloten bij Nederlandse consument.

Wordt vervolgd…