Na het succes van de kerstmarkt, waren we klaar voor een nog groter publiek. Het werd de hoogste tijd dat de koffiekenners van Nederland bekend raakten met Batavia Dutch Coffee. Deze week in de Batavia blog nemen we je mee naar ons eerste Amsterdam Coffee Festival!

Amsterdam coffee festival

Vol goede moed en met een nog steeds veel te lage productiecapaciteit begonnen we in 2015 aan de weken voor het Amsterdam Coffee Festival. We kochten voor het eerste een volledig pallet met flessen in en wisten met onze 20 liter protoype opstelling zo’n 400 liter koffie te produceren. Met de nodige hulp van familie en vrienden bottelden we de eerste ‘grote’ batch van 1000 flessen.

De koffiekenners van Nederland

In 2015 merkten we dat zelfs onder de koffiekenners in Nederland nog veel onduidelijkheid bestond over het drinken van koude koffie. Veel van hen hadden überhaupt nog nooit een koud gezette zwarte ijskoffie gedronken of anderen verwarden verschillende methodes om een zwarte ijskoffie te bereiden.

If it ain’t Dutch, It ain’t much

Tijdens de ‘Business to Business’ dag op vrijdag bleken veel zaken en andere koffiebedrijven erg enthousiast over onze koffies. Ondanks dat we helemaal aan de zijkant van de beurs stonden, kregen we de dagen erna veel mensen doorgestuurd vanuit andere standhouders. Verder bleken ook de ballonnen en shirts met de tekst “if it ain’t Dutch ita int much” een behoorlijk succes. Halverwege de dag liep er geen kind meer rond zonder ballon en werden ouders meegesleept door hun kinderen om ook een ballon te halen. Een mooi moment om even een praatje aan te knopen 😉

Nederland veroveren

Op zondag hadden we eigenlijk nog maar één ding waar we ons zorgen over maakten en dat was of we niet volledig uit zouden verkopen. Uiteindelijk passeerde het aantal verkochte flessen ruim de 900 stuks en waren we uitgelaten over het succes. Het was tijd om een strategie voor de verovering van Nederland op te gaan zetten.

Wordt vervolgd…