Koffie cheesecake is een overheerlijk, zoet dessert. Een ultiem verwenmomentje op zichzelf. Maar extra speciaal gemaakt met Batavia Dutch Coffee. Als je de koffie namelijk zo lang inkookt tot je ongeveer 2-3 eetlepels koffiesiroop overhoudt en dit mengt door de slagroom en roomkaas, krijg je een heerlijke koffiesmaak in de cheesecake. De Santuario leent zich hier perfect voor. De Colombiaanse Santuario is verbouwd in de Cauca regio en groeit op een hoogte tussen de 1750 en 2100 meter. Deze koffie kenmerkt zich door een krachtige en kruidige smaak en aciditeit. Santuario is goed te gebruiken als basis voor een klassieke ijskoffie. Of een koud dessert dus! Voor deze koffie cheesecake in een glaasje heb je roomkaas, slagroom, suiker, koekjes en cacaopoeder nodig. In zes simpele stappen heb jij ook zo’n lekker glaasje! Nieuwsgierig geworden naar het recept? Lees dan gauw verder! Met dank aan Culinea.nl!

Wat heb je nodig voor deze koffie cheesecake?

  • 150 ml koude koffie
  • 3 el rietsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 750 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr verse roomkaas
  • 6 Café noir koekjes
  • 1 tl cacaopoeder

Hoe maakt je deze koffie cheesecake?

STAP 1: Doe de koffie samen met de rietsuiker in een pannetje. Laat dit op hoog vuur inkoken tot een siroop. Laat de koffiesiroop dan afkoelen.

STAP 2: Klop de slagroom op met de suikers. Voeg de roomkaas toe en klop verder stijf.

STAP 3: Voeg de afgekoelde koffiesiroop toe en meng dit voorzichtig zodat er een ‘marmereffect’ ontstaat.

STAP 4: Verkruimel de koekje (niet te fijn) en verdeel dit over de glaasjes.

STAP 5: Lepel de cheesecake in de glaasjes en bestrooi het met de cacaopoeder.

STAP 6: Laat nog even opstijven in de koelkast.

Je kunt eventueel nog een lekkere topping toevoegen. Kies voor een toefje slagroom. Of giet er chocoladesiroop overheen. Of wat dacht je van heerlijke bosvruchten boven op je koffie cheesecake? Ook kaneelpoeder smaakt er heerlijk bij. Een smakelijke topping maken dit recept helemaal af!

Eet smakelijk!