We experimenteren graag wat af op de Batavia Headquarters. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Maar over deze amandelcocktail waren we allemaal het unaniem eens: heerlijk! Gevaarlijk lekker zelfs! Je kunt er natuurlijk een gezonde mocktail van maken – ook dan is ‘ie heel smakelijk! – maar door de rum toe te voegen creëer je het ultieme after dinner drankje. Hij is zoet & zacht door de amandelmelk en kruidig & complex door de Santuario. Santuario is de ideale basis voor een klassieke ijskoffie. Je kunt deze koffie dus ook heel goed combineren met softijs of room. Maar steeds meer mensen hebben behoefte aan een gezondere variant van de mierzoete ijskoffies. Door amandelmelk (wij zijn persoonlijk fan van de drankjes van Rude Health) toe te voegen aan onze cold drip koffie heb je een heerlijke, gezonde ijskoffie te pakken. Onze koffies bevatten namelijk geen suiker. We vinden gezondheid heel belangrijk, maar een lekkere borrel op z’n tijd is ook niet verkeerd! Dus als je nieuwsgierig bent geworden naar deze amandelcocktail met rum en Santuario, lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig voor deze amandelcocktail?

Deze cocktail is heel simpel te bereiden. Je moet er alleen even aan denken om een paar uur van te voren wat koffie in te vriezen, in een ijsblokjesvorm!

  • IJsblokjesvorm
  • Santuario koffie
  • 60 ml Amandelmelk van Rude Health
  • 30 ml bruine rum van Havana Club

Hoe maak je deze amandelcocktail?

STAP 1: Vul je ijsblokjesvorm met Batavia Dutch Coffee en zet het in de vriezer.

STAP 2: Als de koffie-ijsblokjes hard zijn, haal ze uit het vormpje en doe ze in een bakje.

STAP 3: giet de amandelmelk in een glas en voeg 5 koffie- ijsblokjes toe. Draai je glas een beetje rond, zodat de ijsblokjes een beetje smelten.

STAP 4: Neem even een slokje! Zo is ‘ie namelijk ook al heel lekker!

STAP 5: voeg de rum toe.

STAP 6: Swirl je glas weer een beetje rond, zodat alle smaken met elkaar worden gemengd.

STAP 7: Ga lekker op de bank zitten, voeten omhoog en genieten maar!

Enjoy!