The Batavia Coffee Blog

Het laatste nieuws over de Beste Koffie
Batavia blog: IJskoffie verkopen op de Kerstmarkt

Batavia blog: IJskoffie verkopen op de Kerstmarkt

20.03.2017.

Iedere dinsdag verschijnt hier de Batavia blog. Hierin schrijven we over de weg die we tot nu toe hebben afgelegd. Van een idee dat ontstond op een bloedhete dag in India tot de dag van vandaag. Deze week: onze eerste keer ijskoffie verkopen op een ijskoude kerstmarkt. 

IJskoffie op de Kerstmarkt

Nadat we op Hoog Catherijne in Utrecht een weekend een pop-up store in hadden mogen richten hadden we de smaak te pakken. Het was leuk om direct de feedback te horen van de mensen die het product dronken. En het was tof om te zien hoe groot de verschillen waren tussen de zes koffies die we daar aanboden. Voor de ultieme laatste markttest besloten we om deel te nemen aan de kerstmarkt in Leiden. Een kleine hobbel op de weg die onze omgeving voorzag was dat het verkopen van ijskoffie op een kerstmarkt misschien niet het beste idee zou zijn bij temperaturen van rond het vriespunt.

Vol goede moed

Gelukkig besloten we vol goede moed om ons idyllische houten chaletje in te richten met de nodige waarschijnlijk licht ontvlambare kerstlampjes van een goedkope massaproductiewinkel en gaven we het een kans.

Eerlijk is eerlijk, de eerste dagen waren redelijk taai. Het was snijdend koud buiten en ondanks dat het geen probleem was voor mensen om onze Dutch Coffee te kopen bleek het wel een redelijke stap te zijn om de deur uit te gaan en de markt te bezoeken. Gelukkig werd het na een dag of twee wat drukker en al snel vroegen we ons af of we wel genoeg flessen koffie op voorraad hadden. Uit voorzorg besloten we dan ook om in de avond van dag drie te starten met het produceren van meer koffie.

Een marathon

Op dag vier werd het duidelijk dat we onszelf behoorlijk in de voet hadden geschoten. Want in plaats van dat we alleen de koffie hoefden te verkopen op de kerstmarkt, kregen we er ook nog twee productieshifts per dag bij. Als we klaar waren op de kerstmarkt, gingen we koffie produceren tot diep in de nacht. ‘s Ochtends vroeg stonden we met kleine oogjes etiketten te plakken, om daarna weer door te sjezen naar de kerstmarkt. Het was een marathon. Maar een ding was aan het eind zeker: Nederlanders drinken ook in de winter graag ijskoffie!

ijskoffie
Author:

Batavia Coffee Batavia blog: Koffiekenners ontdekken Batavia - Batavia Coffee on March 27, 2017 AT 08 am

[…] het succes van de kerstmarkt, waren we klaar voor een nog groter publiek. Het werd de hoogste tijd dat de koffiekenners van […]

Batavia Coffee Coffee lovers discovering Batavia Coffee - A Batavia coffee Blog on March 28, 2017 AT 12 pm

[…] the great Christmas market success, we were ready for a bigger audience. It was time to introduce Batavia Dutch coffee to all […]